Ja, som jeg har fortalt, feiret vi litt Haloween i helgen. Og da laget jeg noen kaker også. Jeg syntes selv det ble litt groteskt, uff, uff. Men, er det Haloween så er det Haloween.
I den ene kaken brukte jeg Gresskar i bunnen. Min gresskar bunn ble litt rar syntes jeg, dvs. Jeg syntes egentlig ikke noen av kakene var så gode, men det er kanskje fordi jeg er ikke så glad i de amerikansk inspirerte kakene.
( jeg liker best de gode gamle Norske kakene).
Her kommer oppskriften på Gresskarkake bunn:
500 g hvetemel
3 ts brunt sukker
1, 5 ts bakepulver
1 ts kanel, malt
1 ts malt ingefær
0, 5 ts malt Muskat
0, 5 ts malt Nellik
1 dl gresskarkjerner
3 dl soyaolje
4 egg
1 ss syltet ingefær
2 ss lake fra syltet ingefær
5 dl Gresskar
( her hakket jeg Gresskarkjerner)
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland alt det tørre.
Visp sammen olje, egg og ingefærlaken og rør i det tørre.
Rør inn hakket ingefær og gresskar. Fyll røren i godt smurt form ca. 24 cm i diameter eller i en liten langpanne.
( det var her jeg gjorde feil, jeg helte det i en stor langpanne).
Stek kaken nederst i ovnen til den er gjennomstekt ca. 45 minutter.
Etter oppskriften skulle det da være ostekrem på kaken.
Men, siden jeg hadde gjort feil og bunnen ble så tynn. Laget vi et spøkelse av kaken og fylte den med pisket krem og bjørnebæra mine som hadde ligget i sprit ( etter bjørnebærlikør)
La den andre bunnen oppå og hadde krem og godteri som pynt.
Den andre kaken ble en kistekake.
Oppskrift er tatt fra nette, dinmat.no, og jeg gjengir den her:
450 g hvetemel
450 g smør
400 g sukker
6 egg
3 dl melk
6 ss bakekakao
4, 5 ts bakepulver
Ostekrem:
250 g kremost naturell
120 g smør
8 dl melis
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
Svart fargepaste
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret, avkjøles ved å tilsette noe av melken. Bland de tørre ingrediensene og sikt det i eggedosisen, vekselvis med smeltet smør og melk. Bland forsiktig. Hell røren i en langpanne, kledd med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ved 175ºC i ca .30 min.
Ostekrem :
Bland mykt smør, melis, kremost og vaniljesukker, visp det til en luftig krem. Del langpannekaken i 2 og skjær de 2 delene i kisteform.
Smør den ene dele med ostekrem og legg den andre delen oppå.
Resten av ostekremen tilsettes kakao og svart fargepasta. ( jeg har aldri før brukt svart fargepasta og viste ikke engang hvor man fikk tak i det, så for de som er like dumme som meg, det selger de i Panduro butikker. Det lå da i samme hylle som annen kakestærs).
Smør den svarte kakaokremen over hele kaken. Lag tilslutt et kors på kaken .