Kålrotgryte.

image

6-8 personer
1 kg svinekjøtt
1 kålrot
2 gullerøtter
2 løk
2 laurbærblader
Timian
Salt, hel pepper
Smør, persille

image

I dag da jeg skulle lage middag,  tok jeg først en titt i kjøleskapet. Grunnoppskriften jeg brukte var denne over. Men,  det er lov å variere litt. Siden jeg er glad i å bruke både hvitløk og chili,  så puttet jeg det i også. Og en rest av purre jeg hadde liggende i kjøleskapet.

image

Jeg delte opp kjøttet i biter la det i en kasserolle og fylte på vann til det såvidt dekker. Lot det koke opp og skummet det. Så renset jeg og skjærte opp grønnsakene i biter. La det i en kasserolle sammen med laurbærblader, timian og 10 pepperkorn. La på lokk og lot det koke over svak varme.

image

Pisk kraftig i grønnsakene så de moses. Rør i en smørklatt i grønnsakmosen, legg kjøttbitene i og dryss på persille.

image

Serveres varm med brød.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *