6-8 personer
1 kg svinekjøtt
1 kålrot
2 gullerøtter
2 løk
2 laurbærblader
Timian
Salt, hel pepper
Smør, persille
I dag da jeg skulle lage middag, tok jeg først en titt i kjøleskapet. Grunnoppskriften jeg brukte var denne over. Men, det er lov å variere litt. Siden jeg er glad i å bruke både hvitløk og chili, så puttet jeg det i også. Og en rest av purre jeg hadde liggende i kjøleskapet.
Jeg delte opp kjøttet i biter la det i en kasserolle og fylte på vann til det såvidt dekker. Lot det koke opp og skummet det. Så renset jeg og skjærte opp grønnsakene i biter. La det i en kasserolle sammen med laurbærblader, timian og 10 pepperkorn. La på lokk og lot det koke over svak varme.
Pisk kraftig i grønnsakene så de moses. Rør i en smørklatt i grønnsakmosen, legg kjøttbitene i og dryss på persille.
Serveres varm med brød.