Oppskrift til 4 personer.
1/2 pakke hvite bønner (ca. 250 g) legges i vann natten over. Slå av vannet. Hell på 1/3 l vann, 1 ts salt, 1 laurbærblad, 3 krydder nellik stukket inn i en gul løk, 1 hvitløk-kløft, 1 gulerot skåret i skiver og en liten bunt persille. Kok i ca. 1/2 time.
Fjern nelliken, løken og hvitløken. I mellomtiden brunes ca. 1 kg lammekjøtt av bryststykke – ferdig skåret i posjonsstykker. Legg de stekte stykkene i en serveringsgryte. Stek så 1 hakket løk og legg løken lagvis med kjøttet og de kokte bønnene. Krydre med salt, pepper og knust timian mellom lagene. Press en ny hvitløkbåt som blandes med en liten boks hermetiske tomater ( ca. 200-250 g), 2 ss tomatpuré og hell det over innholdet i gryten.
La gryten koke sakte under lokk til kjøttet er mørt og bønnene ferdigkokt ( ca. 1/3 time). Ca. 10 min før servering tilsettes 2 oppskårete wienerpølser og får koke med. Server gryteretten rykende varm med nystekt brød til.
Velbekomme!